TIEDOTTEET / 4.02.2025

Iron ruokatrendikatsaus 2025 on valmistunut

 

Vuoden 2025 trendikatsauksessa paneudutaan taas ruokamaailman mielenkiintoisiin ilmiöihin ja trendeihin. Se koostuu avoimista lähteistä kerätystä ja analysoidusta materiaalista sekä Iron Tuhat suomalaista -tutkimuksessa kerätystä aineistosta. Katsauksessa käsitellään niin yleisiä kuin kategoriakohtaisia ilmiöitä ja trendejä.

Nyt sinun on mahdollista tilata veloituksetta trendikatsauksen 45 min. esittely Teamsissa tai paikan päälle yritykseesi, jonka jälkeen saat myös raportin itsellesi. Ole yhteydessä katsauksen laatineeseen Kari Solalaan ja sovi aika esittelylle tästä.

Tästä voit tutustua katsauksen sisältöön.

 

Ruokatrendikatsauksen sisältö

 

Ja näistä linkeistä pääset tutustumaan kahden edellisvuoden katsauksiin, Ruokatrendikatsaus 2024 ja Ruokatrendikatsaus 2023.

 

Trendikatsauksen takana

 

Kari Solala IRO
Iron tutkimusjohtaja Kari Solala

 

Trendikatsauksen on koonnut Iron tutkimusjohtaja, ETM Kari Solala, joka on työskennellyt ruoka- ja elintarvikealalla yli 20 vuotta ja seurannut trendejä aktiivisesti yli kymmenen vuoden ajan.

Katsausta varten käydään läpi useita kymmeniä eri puolilla maailmaa tehtyjä trendiraportteja, katsauksia ja selvityksiä, ja niistä etsitään teemoja, jotka toistuvat riittävän usein. Lisäksi käydään läpi myös raaka-aineisiin, lanseeraustietoihin ja kategoria-analyyseihin liittyviä materiaaleja. Myös tutkimushankkeiden ja erilaisten innovaatiokeskittymien tuotokset ovat kiinnostavaa sisältöä katsausta laadittaessa. Kun materiaalia on riittävästi kasassa ja kerätty tieto alkaa saturoitua, niin se päätyy osaksi tätä katsausta.

TAKAISIN